Meidän väki

Meidän tallin omasta väestä voi parilla sanalla kertoa aika paljon: me ollaan perhe. Meidän tallilla parhaiten tutuksi tulee Merja ja Sissi, jotka tekevät päätyökseen sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjausta. Sitten tallilla puuhaa Jari sekä Otto, pihapiirissä mamma ja pappa, ohimennen vilahtaa Matti. Toisinaan pikku-Mikael, Mikko ja Minna häärivät talliympäristössä. Joskus on työssäoppijoita tai harjoittelijoita tallissa ja Tarja on tallivuokralainen.

Merja Nyman-Olkkonen on syntynyt vuonna 1962. Koulutukseltaan hän on sairaanhoitaja (sisätauti-kirurgiaan sekä mielenterveystyöhön suuntautunut) ja hevosharrasteohjaaja. Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan opinnot hän on suorittanut Turun yliopiston ja Ypäjän hevos-opiston alaisuudessa ja opiskelee edelleen ”elämänkoulussa”. Merja on Hepojoen Vuonohevoset ay:n toinen osakas ja lastenlapsilleen Ämmi. Ämmiksi häntä moni muukin kutsuu.

Sissi Nyman on syntynyt vuonna 1981. Sissi on Merjan tytär ja Otto-pojan äiti. Sissi on opiskellut ravintola-alalle, mutta tarjoilijan ammatista hakeutui ajoyrittäjäkoulutukseen Ypäjälle ja sai näin hevostyöstä ammatin. Sosiaalipedagogisen hevostoimintaan Sissi on saanut peruskoulutuksen ja hän on lapsesta asti puuhaillut hevosten kanssa. Sissi on yrittäjä, toiminimi Sissi Nyman.

Jari Olkkonen, myös Waariksi kutsuttu, on Merjan puoliso ja Hepojoen Vuonohevoset ay:n toinen osakas. Päätyönään Jari ahertaa toimitusjohtajana sähkösuunnittelutoimisto LST- Engineeringissä. Tallitöihin ja hevostenhoitoon Jari osallistuu niin paljon kuin päivätyöltään ehtii.

Otto on Sissin poika ja pyrähtää usein koulupäivän jälkeen tallille puuhailemaan ja hoitamaan hevosia. Otto on iloinen poika, joka viihtyy eläinten parissa ja on kiva kaveri kaikille.

Matti on Merjan vanhin poika, mutta häntä näkee tallilla aika harvoin, koska hän työskentelee paljon muualla. Myös nuorin poika Mikko harvoin on tallilla, mutta Mikon puolison Minnan ja heidän pikku-Mikaelin eli ”Kale-pojun” on aika moni tavannut.

Mamma ja pappa seuraavat tallin tapahtumia ja tarvittaessa ovat apuna esimerkiksi heinähommissa ja vahtivat hevosia laitumella sekä tarhoissa.